Сергія Лаврова можуть замінити через фізичну втому

Сергія Лаврова можуть замінити через фізичну втому

Міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова можуть поміняти на главу адміністрації російського президента Антона Вайно.

Про в ефірі радіостанції “Ехо Москви” заявив російський політолог Станіслав Бєлковський, пише gordonua.

“Лаврову вже скоро 70 років – в березні 2020 року. Він обіймає цю посаду з 2004 року, тобто вже понад 15 років. І звичайно, з цим пов’язана втома не тільки фізична, а й ментальна. Справа в тому, що дуже часто російським дипломатам (а зараз МЗС керує корпорація таких міцних, але людей похилого віку дипломатів ще колишнього, старого виховання) доводиться озвучувати думки, які не відповідають їх власним уявленням про предмет. Тобто вони змушені постійно жити в режимі так званої двозначності, як це назвав автор роману “1984” Джорж Оруелл (по-англійськи doublethink) “, – сказав він.

За словами політолога, двозначність виснажує “фізично в тому числі”.

“Тому міністр закордонних справ повинен бути молодшим і більш пристосованим до роботи в режимі двозначності. Тому пріоритетним кандидатом поки що вважається Антон Едуардович Вайно, керівник адміністрації президента. Він 1972 року народження, тобто на 22 роки молодший Сергія Лаврова, і є близькою, довіреною особою [президента РФ] Володимира Путіна з кінця першого десятиліття XXI століття”, – зазначив Бєлковський.

Він також підкреслив, що Вайно за освітою дипломат, народився в Таллінні. У 1996-2001 роках працював в посольстві Росії в Японії. Адміністрацію Путіна очолив в серпні 2016 року.

Фото ТАСС.

Поділитись