Сергій Власенко: Україна зобов’язана забезпечити в ЦВК представництво всіх фракцій Ради

Сергій Власенко: Україна зобов’язана забезпечити в ЦВК представництво всіх фракцій Ради

Партія «Батьківщина» закликає парламент виконати резолюцію ПАРЄ щодо пропорційного формування нового складу ЦВК з представників усіх фракцій. Про це сьогодні заявив народний депутат Сергій Власенко в інтерв’ю журналістам, інформує прес-служба «Батьківщини».

Парламентарій нагадав, що, відповідно до Резолюції ПАРЄ, Україна зобов’язана забезпечити в Центрвиборчкомі представництво всіх фракцій Верховної Ради, інакше це буде порушенням міжнародних зобов’язань нашої держави та стане предметом моніторингу, додав Сергій Власенко.
 
За його словами, станом на сьогодні всі кандидатури пройшли спецперевірку та винесені на засідання профільного комітету парламенту.
 
Сергій Власенко зауважив, що «Батьківщина» запропонувала до складу ЦВК людину, яка не є членом партії, але є фахівцем у виборчому праві. Водночас, наголосив народний депутат від «Батьківщини», президент запропонував кандидатури депутатів своєї фракції.
 
«Представники опозиційних фракцій будуть представлені у ЦВК номінально, оскільки 2/3 у новому складі комісії належатиме президентові», – підсумував Сергій Власенко.
Поділитись