Сергій Соболєв: Питання звіту уряду сьогодні перетворили на політику

Сергій Соболєв: Питання звіту уряду сьогодні перетворили на політику

Заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв в інтерв‘ю парламентським журналістам заявив, що сьогодняшній звіт уряду перетворили на політику.

«Це пряма суперечка між президентом Порошенком та прем‘єр-міністром Гройсманом. Дехто планує відправити у відставку прем‘єра, провести дострокові вибори за старою виборчою системою Януковича з мажоритарними округами», – сказав депутат.
 
Сергій Соболєв звернув увагу на те, що ключові особи, які вимагали звіту уряду – це представники фракції БПП і назвав таку поведінку негідною: «Президент через підлеглих депутатів веде боротьбу проти чинного уряду, пробує розхитати ситуацію для проведення дострокових виборів».
 
Парламентарій заявив, що у «Батьківщини» є достатньо претензій до цього уряду, але у таких іграх фракція не братиме участі.
 
Оцінюючи роботу уряду, політик назвав провальною реформу тарифної системи, а медичну реформу – не підготовленою ані фінансово, ані організаційно. Відмова від страхової медицини – найбільша помилка міністерства й уряду. Негативну оцінку депутат надав і пенсійній реформі, яка не призвела до покращення життя більшості пенсіонерів. Щодо освітньої реформи, політик вважає, що вона має шанс бути втіленою через низку законодавчих ініціатив та реальну підтримку освітянської галузі в держбюджеті. Підсумовуючи сказане, депутат наголосив, що спроба президента провести позачергові парламентські вибори за старою виборчою системою не призведе ні до чого доброго.
Поділитись