Сербський міністр назвав “бандерівців жертвами Другої світової війни”

Сербський міністр назвав “бандерівців жертвами Другої світової війни”

Посольство України обурила заява сербського міністра інновацій і технологічного розвитку Ненада Поповича про спроби представити бандерівців жертвами Другої світової війни.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Дипломати назвали слова Поповича грубим втручанням у внутрішні справи України, а також знущанням над пам’яттю восьми мільйонів українців, які загинули під час Другої світової війни. Дипломати закликали міністра не чіпати українську історію.

Раніше Попович заявив, що Сербія ніколи не прийме ганебних спроб переписати історію, мета яких – представити сербський і російський народи агресорами, а нацистських злочинців і завойовників – жертвами.

«Ті, хто встав на сторону нацистів у Другій світовій війні – хорватські усташі, українські бандерівці і албанські баллісти – тепер представляють себе жертвами і стають союзниками тих, хто хоче бачити Сербію і Росію, як це було 75 років тому, пригніченими, ослабленими і розірваними на частини», – сказав Попович.

В кінці травня МЗС України звинуватив в маніпуляціях парламент Болгарії, прийняв декларацію про вплив адміністративно-територіальної реформи в Одеській області на права місцевої болгарської громади.

Поділитись