Сенцов на камеру спалив тюремну робу

Сенцов на камеру спалив тюремну робу

Український режисер Олег Сенцов показово спалив привезену з Росії тюремну робу.

Акцію він супроводив прокльонами на адресу Федеральної служби виконання покарань Росії і виклав відео в Інтернет.

Раніше Сенцов розповів, чи буде йти у велику політику. “Політики зі мною ніякі не зв’язувалися і не пропонували вступити в партію упродовж 5 років, і я їм дуже за це вдячний. Політичних моментів не обговорювали. Що стосується мого життя, можливо, політичного — для мене самого це питання залишається відкритим», — сказав він та додав, що він є людиною непублічною, однак так вийшло, що життя його вивело в публічний простір. «Я відчуваю певну відповідальність за це перед своїм народом і своєю країною, і тому буду робити все, що в моїх силах, для своєї країни”, — сказав він.

За словами режисера, зараз він збирається знімати кіно і жити. Також він повідомив, що не повернеться до анексованого Криму.

Нагадаємо, звільнений в рамках обміну ув’язненими між Росією і Україною режисер Олег Сенцов заявив, що Росія є «болотом». За словами Сенцова, до такого висновку його підштовхнуло п’ятирічне перебування в російській в’язниці. Він зазначив, що його оточували «не злочинці», а звичайні люди. «Хтось завзято підтримує Путіна, але таких мало. Хтось, навпаки, не підтримує, але таких теж мало», — сказав він, додавши, що більшості росіян, з якими він спілкувався, байдужа політика.

Сенцов висловив надію, що в Росії «щось станеться і ця країна буде жити цивілізовано», нагадавши про події 2014 року на Україні. При цьому він додав, що «ніхто не міг прогнозувати революцію, тому ми не можемо прогнозувати події в Росії».

Раніше український режисер заявив, що якщо він повернеться до Криму, то зробить це тільки на танках. При цьому Сенцов уточнив, що його слова не варто сприймати буквально. Він має намір жити в Києві, куди вже прибула його дочка.

Фото РИА Новости.

Поділитись