Сенат Мексики схвалив декриміналізацію використання марихуани для відпочинку

Сенат Мексики схвалив декриміналізацію використання марихуани для відпочинку

Законопроект, що дозволяє використання марихуани для відпочинку та розваги повнолітніми громадянами, в четвер отримав схвалення Палати сенаторів мексиканського парламенту.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному в Twitter.

“На підтримку постанови, що регулює використання легального канабісу, висловилися 82 людини, 18 виступили проти, ще семеро утрималися”, – вказується в тексті. Якщо ініціативу схвалять члени Палати депутатів, то з 15 грудня мексиканці отримають право мати при собі до 28 грамів марихуани для особистого використання, а також вирощувати від шести до восьми кущів конопель за місцем проживання.

У листопаді 2015 року Верховний суд Мексики визнав неконституційним абсолютна заборона на використання марихуани і вперше дав право чотирьом громадянам вживати її, а також сіяти, вирощувати, зберігати і перевозити. Палата депутатів в квітні 2017 року схвалила пом’якшення антинаркотичного законодавства в частині використання марихуани в медичних і наукових цілях. В кінці 2018 року влада видала дозвіл на продаж в Мексиці ряду продуктів з використанням похідних канабісу. Йдеться про харчові добавки, косметиці і продовольчих товарах.

Поділитись