СБУ затримала людей які “штампували” фальшиві паспорти

СБУ затримала людей які “штампували” фальшиві паспорти

Служба безпеки України викрила міжрегіональну групу з 4 осіб, які підробляли та продавали різні документи державного зразка.

“До складу групи входило двоє жителів Київської області, які виготовляли “липові” документи. Двоє мешканців Житомирщини, колишніх працівників міграційної служби, відповідали за роботу з “клієнтами””, – таку інформацію повідомила СБУ. 

Учасники групи підробляли паспорти, водійські та службові посвідчення, посвідчення учасника бойових дій, дипломи про вищу освіту, технічні паспорти, акти на право власності на землю.  Паспорт громадянина України коштував 1,5 тисячі доларів, ID-картка – вдвічі дорожче.  

Два цехи з виготовлення фальшивих документів зловмисники облаштували у приватних будинках у невеликих селищах на Київщині. Кожного місяця у зловмисників було до півсотні клієнтів, навіть і іноземці. 

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів та у цехах правоохоронці вилучили 30 готових документів, зокрема паспорти громадян України та майже 700 бланків для виготовлення нових фальшивок.

Поділитись