СБУ викрила на хабарі менеджера Одеської філії одного з держбанків

СБУ викрила на хабарі менеджера Одеської філії одного з держбанків

Служба безпеки України викрила на систематичних хабарах менеджера відділу повернення проблемної заборгованості Одеської філії одного з державних банків, повідомляє Управління СБУ в Одеській області у Facebook.

“Оперативники спецслужби встановили, що співробітник фінустанови вимагав гроші від боржників за списання кредиторської заборгованості. “Вигода” зловмисника становила 50% від розміру позики”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці задокументували факт вимагання менеджером хабара розміром майже 45 тис. грн. Співробітника банку затримали на робочому місці після отримання частини хабара – понад 34 тис. грн.

Крім того, співробітники СБУ виявили готівку й чорнові записи, що підтверджують отримання менеджером понад 200 тис. грн “відступних”.

Наразі вирішується питання про оголошення фігуранту справи про підозру у скоєнні злочину за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для з’ясування всіх обставин справи і притягнення до відповідальності інших працівників банку, можливо причетних до протиправної діяльності.

Поділитись