СБУ припинила протиправну діяльність агента ФСБ

СБУ припинила протиправну діяльність агента ФСБ

Служба безпеки України викрила та припинили протиправну діяльність агента російської ФСБ.

“Оперативники спецслужби встановили, що офіцер запасу ЗСУ був завербований на території Росії у 2017 році кадровим співробітником ФСБ РФ під час зустрічі випускників Ленінградського вищого військово-політичного училища протиповітряної оборони ім. Ю. Андропова”, – йдеться в повідомленні на сторінці СБУ у Facebook.

Встановлено, що для забезпечення ефективної координації виконання розвідувально-підривних завдань агент був переданий на зв’язок представнику так званої “МДБ ДНР”.

Правоохоронці задокументували, що на виконання завдань ворожої спецслужби агент здійснював спроби вербувати діючих співробітників СБУ, а також готував фізичну ліквідацію окремих офіцерів української спецслужби. Він також збирав і передавав актуальну розвідувальну інформацію про переміщення військової техніки й дислокацію задіяних у проведені ООС в Донецькій області окремих підрозділів ЗС України.

Оперативники спецслужби затримали зловмисника у Маріуполі під час отримання матеріалів з обмеженим доступом про окремі аспекти оперативно-службової діяльності СБУ.

Офіцеру запасу оголошено підозру про державну зраду та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

 

Поділитись