Сбербанк відповів Нацбанку України на звинувачення в порушенні процедури зміни власника

Сбербанк відповів Нацбанку України на звинувачення в порушенні процедури зміни власника

Угода з купівлі урядом РФ у ЦБ контрольного пакета акцій Сбербанку пройшла з дотриманням всіх вимог законодавства. Так в держбанку прокоментували заяви Нацбанку України про порушення під час продажу акцій уряду РФ.

“Передача акцій Сбербанку була проведена з дотриманням всіх вимог законодавства”, – повідомили в прес-службі Сбербанку.

Нацбанк України 12 травня пригрозив вжити заходів щодо “дочки” Сбербанку через порушення при зміні основного власника російського держбанку. Зокрема, в НБУ заявили, що уряд РФ повинен був повідомити про угоду за три місяці до придбання контрольного пакета акцій банку. Крім того, російський уряд не погодив угоду з НБУ і не направило йому копію договору, на підставі якого відбувся перехід права власності на акції. НБУ вже направив до Мінфіну Росії і Сбербанку запити з вимогою “надати пояснення і відповідні документи”.

На початку квітня Мінфін і ЦБ РФ повідомили про те, що уряд завершив угоду з купівлі 50% акцій Сбербанку у ЦБ за рахунок коштів Фонду національного добробуту. Сума угоди склала 2,139 трлн рублів.

Сбербанк з 2017 року неодноразово намагався продати свою українську “дочку”. Восени 2019 року голова Ощадбанку Герман Греф заявляв, що банк стикається з протидією влади України продажу кредитної організації.

Поділитись