Савік Шустер заявив, що подає до суду на Коломойського

Савік Шустер заявив, що подає до суду на Коломойського

Телеведучий Савік Шустер заявив, що подасть до суду на олігарха Ігоря Коломойського, позов пов’язаний із захистом честі та гідності.

Між Коломойським і Шустером сталася перепалка в прямому ефірі телеканалу “Україна” під час передачі “Свобода слова з Савіком Шустером”. Шустер розповів контекст ситуації. У вересні 2015 року передачу Шустера зняли з ефіру “1 + 1”. Однак команда телеведучого нібито продовжила віддавати сигнал передачі, але її в ефір не брали. Ведучий заявив, що подасть до суду на Коломойського, щоб захистити честь і гідність.

Позов пов’язаний із заявою Коломойського в інтерв’ю “Українській правді”, де він заявив, що Шустер порушив контракт, отримавши в 2015 році передоплату за 10 передач вперед на 2,5 мільйона доларів. “Зробив одну передачу, а на другу “спалився”- взяв гроші. Умова була, що він не повинен брати гроші ні з кого”, – сказав бізнесмен.

Спочатку олігарх був запрошений для обговорення, але його дзвінок перервався, і він передзвонив сам під кінець передачі і почав задавати питання, чи закінчив виступ секретар РНБО України Олександр Данилюк. Ведучий уточнив, чи дивиться він ефір. “Ну звичайно, я не дивлюся вашу передачу. Я знаю, чого вони варті і скільки вони коштують. У нас же з вами контракт незакритий”, – відповів Коломойський.

Шустер заявив, що суперечка за контрактом буде вирішуватися в суді. “Я ось показав позов. Ми з вами будемо судитися”, – сказав Шустер.

Коломойський почав вимагати у Шустера повернути гроші, нібито взяті за 10 передач за участю Шустера в ефірі телеканалу “1 + 1”. “А ви поверніть 155 мільярдів доларів”, – парирував ведучий. Потім Шустер запросив свого представника Павла Єлізарова, який займається фінансовими питаннями. “Ми будемо дуже раді бачити вас в суді. Ось контракт, який ми підписували на три роки. Ми передавали вам сигнал, а ви цей сигнал не трансювали”, – сказав Єлізаров.

Фото: globallookpress.com

Поділитись