Саудівський принц попросив ОАЕ заморозити банківські рахунки російських олігархів

Саудівський принц попросив ОАЕ заморозити банківські рахунки російських олігархів

Інсайдерські джерела повідомляють, що в вузькому колі кронпринц Саудівської Аравії Мухаммад бін Салман називає Путіна «коротуном, який мріє стати володарем світу». Про це, зокрема, пише критик путінського режиму, історик Валерій Соловей.

Арабський принц озлоблений образливою поведінкою особисто Путіна, який відмовився від розмови після демаршу Москви, його обманом і зарозумілістю.

Після того, як Росія за наказом кремлівського пахана демонстративно зірвала угоду ОПЕК +, фактично кинувши своїх арабських партнерів, Саудівська Аравія різко змінила свою позицію і пішла ва-банк, обрушивши ціни на нафту.

В умовах кризи в зв’язку з пандемією коронавірусу, нафта впала до неприйнятних для Росії цін.

Тим часом Мухаммад бін Салман як і раніше відмовляється від спілкування з Путіним. Єдине що до сих пір змогли добитися в Кремлі, це витягнути з саудівського кронпринца обіцянку створити «спільну робочу групу». При цьому араб демонстративно відмовився називати терміни створення такої групи, що було сприйнято до Кремлі як відверте знущання.

Тим часом надходять відомості, що одним з основних чинників обурення саудитів стало те що Путін через російські спецслужби організував компанію дискредитації кронпринца Мухаммада бін Салмана і всієї королівської сім’ї. Одночасно спецслужби Росії роблять спробу організувати палацовий переворот в Саудівській Аравії.

Саме з цим, як вважають ряд спостерігачі, пов’язані останні репресії проти ряду членів королівської сім’ї, які за наказом кронпринца були заарештовані.

Кронпринц Мухаммад бін Салман в боргу не залишився. Він попросив владу ОАЕ заморозити рахунки важливих путінських злодіїв в своїх банках. У цих банках, зокрема, знаходяться рахунки топ-менеджменту найбільших російських держкорпорацій і навіть одного з найближчих до Путіна подільників олігархів, Геннадія Тимченка. Гроші Тимченка заморожені. Може йтися від декількох сотень мільйонів до декількох мільярдів доларів США.

Одночасно стало відомо, що син прокурора Об’єднаних Арабських Еміратів згортає бізнес в Москві.

Поділитись