Саудівська Аравія підняла ставки в нафтовій війні з Росією

Саудівська Аравія підняла ставки в нафтовій війні з Росією

Саудівська Аравія підняла ставки в нафтовій війні з Росією, вирішивши збільшити видобуток нафти з 12 до 13 мільйонів барелів на добу.

Про це пише Bloomberg з посиланням на заяву компанії. Найбільша в світі нафтова компанія Saudi Aramco повідомила, що отримала відповідне розпорядження від Міненерго королівства. При цьому вона не назвала термін виконання вказівки.

Раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія має намір збільшити видобуток до 12,3 мільйона барелів на добу. Країни ОПЕК + на зустрічі 6 березня не змогли домовитися про продовження угоди по скороченню видобутку нафти.

У російському Міненерго пояснили, що на зустрічі обговорювалися два сценарії: «російський» припускав продовження діючих обмежень, «саудівський» – подальше скорочення видобутку. У Москві назвали свій варіант більш м’яким в умовах епідемії коронавірусу, що вдарила по попиту на сировину. Однак прийти до консенсусу сторонам так і не вдалося.

В результаті ціни на нафту під час торгів різко обрушилися. Вартість бареля нафти Brent опускалася до майже 30 доларів. Однак станом 11 березня, сировина торгувалася на рівні 36-37 доларів за барель на Лондонській біржі ICE.

Поділитись