Санкції проти Росії можуть скасувати

Санкції проти Росії можуть скасувати

Американський діловий журнал Forbes пише, що укладення мирової угоди між Газпромом і Нафтогазом може стати початком процесу скасування європейських санкцій проти Росії.

«Закон про захист енергетичної безпеки Європи, складений сенатором з Техасу Тедом Крузом і покликаний врятувати Євросоюз від російського природного газу, тепер виявився практично марним. Дві найбільші газові компанії України і Росії – Нафтогаз і Газпром – фактично помирилися. Таким чином, звернені до європейців заклики не купувати російський газ, тому що це дозволяє Кремлю збільшувати його доходи, будуть рівносильні спробам забрати в України 10% її скарбниці і спалити їх на багатті”, – пише Forbes.

Видання також зазначає, що «тепер, коли газове питання вирішене, ситуація на сході України, де проросійські сили вимагають автономію, теж може бути врегульована при новому президенті Володимирі Зеленському». На думку автора статті, «це принесе користь обом сторонам і може в кінцевому рахунку обернутися скасуванням європейських санкцій проти Росії».

Як зазначає діловий журнал, нова угода між російською і українською газовими компаніями також виконує ряд вимог Мінського угоди, що в підсумку може призвести до переходу європейських політиків на сторону Росії.

«Поки в питанні санкцій Брюссель дотримується лінії Вашингтона. Проте, загроза санкцій проти «Північного потоку – 2» переповнила чашу терпіння європейців і надала європейським лідерам, які відносяться до Трампа в кращому випадку без особливого ентузіазму, привід для того, щоб виступити проти політики Вашингтона щодо Росії”, – зазначає видання.

Поділитись