Санду розповіла про стосунки з Росією

Санду розповіла про стосунки з Росією

Переможниця на виборах президента Молдови Майя Санду заявила, що побудує баланс у зовнішній політиці з прагматичним діалогом з Росією і США.

«Ми побудуємо справжнє баланс у зовнішній політиці, виходячи з національних інтересів Молдови, і прагматичний діалог з усіма країнами, включаючи Румунію, Україну, європейські країни, Росію і США», – цитують ЗМІ Санду.

Політик зазначила, що буде працювати для всіх громадян Молдови. Також Санду заявила, що проведе консультації з партіями парламенту для вирішення головних проблем.

«Після вступу на посаду я проведу консультації з парламентськими партіями, щоб обговорити рішення головних проблем. Нам потрібно залучити грошові кошти, я буду наполягати, щоб перерозподілити кошти для допомоги нужденним в період кризи», – сказала вона.

За словами Санду, Молдові потрібно подолати розділення і у внутрішній, і у зовнішній політиці. Також на посту президента політик пообіцяла захистити права етнічних меншин.

«Я говорю вам: ви не програли. Я буду завойовувати вашу довіру конкретними справами. Ми разом побудуємо Молдову, в якій громадяни всіх етнічних груп будуть відчувати себе в безпеці, в якій їх права, включаючи право на використання своєї мови, будуть надійно захищені», – запевнила вона.

У неділю в Молдові відбувся другий тур президентських виборів. Після обробки 100% протоколів Санду перемогла на президентських виборах в Молдові з результатом 57,75% голосів, чинного главу республіки Ігоря Додона підтримали 42,25% виборців.

Поділитись