Самотнім пенсіонерам збільшать розмір пенсії

Самотнім пенсіонерам збільшать розмір пенсії

Глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від партії “Слуга народу” Данило Гетманцев розповів, що в Україні 11,5 мільйона пенсіонерів.

Про це повідомляє Гордон.

“Коли ви стикаєтеся з величезним комплексом проблем, накопичених десятиліттями, ви перебуваєте в певних рамках. Ми, звичайно, можемо не слухати МВФ і, наприклад, збільшити ліміти по ФОПам, знизити податки, скасувати єдиний соціальний внесок. Що може бути ліберальнішим, ніж знизити податковий тиск? Але тоді утримання пенсіонерів ляже на плечі їхніх дітей і онуків. Суспільство прийме це рішення?”, – сказав Гетманцев.

За його словами, в нашій країні 70% пенсій нижче прожиткового мінімуму і це ненормально. Тому в державному бюджеті на 2020 рік закладено підвищення пенсій і в першу чергу одиноким пенсіонерам, про яких нікому подбати.

“Але є самотні пенсіонери. До слова, для них в бюджеті 2020 року передбачено підвищення пенсій. Наша стратегія в роботі з зовнішніми кредиторами передбачає різких рухів. Якщо ми не зможемо запозичити гроші під погашення і обслуговування кредитів, які у нас вже є, підійдемо до дефолту, знецінити гривню, обвалимо цінні папери. І все одно змушені будемо повертати борги, хай через час, як це було в Мексиці, Уругваї або інших країнах, які гралися в дефолт. Я вважаю, ми повинні діяти в парадигмі прагматизму і компромісу “, – сказав він.

Поділитись