Самопроголошені республіки Донбасу почали підготовку до виборів до російської Держдуми

Самопроголошені республіки Донбасу почали підготовку до виборів до російської Держдуми

У так званих республіках Донбасу почалася активна підготовка до виборів до російської Держдуми, які пройдуть у вересні.

Володарі російських паспортів, які проживають в ЛДНР, зможуть віддати голоси онлайн – самостійно вдома або на так званих інтернет-виборчих дільницях.

Практика голосування на виборах через інтернет на сайті «держпослуги» впроваджується в Росії вже кілька років. Для реєстрації там потрібен паспорт громадянина, а також СНІЛС або номер російського мобільного телефону.

СНІЛС – це документ з унікальним номером рахунку в системі пенсійного страхування. У Росії він видається як громадянам, так і іноземцям (нерезидентам – коли вони офіційно працевлаштовуються).

Цей документ в РФ є обов’язковим для вступу до навчальних закладів, прикріплення до поліклініки, відкриття рахунку в банку і інших послуг.

Оскільки звичайних виборчих дільниць на території ДНР і ЛНР не буде, було прийнято рішення організувати так звані інтернет – виборчі дільниці. У російській виборчій системі, на сайті ЦВК, вони фігуруватимуть.

Їх розмістять по аналогії зі звичайними в звичних місцях – в школах, училищах, технікумах, вишах – там, де є комп’ютерні класи.

Російська влада повідомила про отримання понад 500 тисяч паспортів РФ жителями самопроголошених Донецької і Луганської областей. Цифра приблизно порівнянна з чисельністю населення Карачаєво-Черкеської республіки, Ямало-Ненецького автономного округу або Сахалінської області.

Поділитись