Самопроголошена ДНР дала сигнал про готовність відводити війська в районі Петровського

Самопроголошена ДНР дала сигнал про готовність відводити війська в районі Петровського

Представники так званої Донецької народної республіки подали сигнал про готовність до розведення сил і засобів у селища Петровське.

Про це в понеділок повідомили в представництві самопроголошеної республіки в Спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню на

“О 13:00 Народна міліція ДНР запустила сигнальну ракету білого кольору в знак готовності приступити до відновленого розведення на ділянці в районі населеного пункту Петрівське”, – йдеться в повідомленні Telegram-каналу представництва.

Так звана міністр закордонних справ ДНР Наталія Никонорова раніше заявила, що відведення сил і засобів сторін конфлікту в районі села Петрівське в Донбасі розпочнеться 4 листопада. Президент Володимир Зеленський також повідомляв про цю дату, але із застереженням, що процесу буде передувати дотримання в даному районі перемир’я протягом тижня. У штабі ООС заявили, що вважають цю умову невиконаною.

Рамкове рішення про розведення сил і засобів на Донбасі підписано представниками України, ЛНР, ДНР, Росії та ОБСЄ ще у вересні 2016 року. Документ передбачав створення в регіоні трьох пілотних зон безпеки – у Золотого, Петровського та Станиці Луганській. Але обстріли з боку ополченців продовжилися.

Спроби відновити відведення військ знову почалися тільки влітку нинішнього року, після приходу до влади Зеленського. 30 червня сторони відвели війська в районі Станиці Луганської. Відведення сил і засобів у Золотого розпочався 29 жовтня.

Поділитись