Саакашвілі подасть у Генпрокуратуру заяву про його викрадення

Саакашвілі подасть у Генпрокуратуру заяву про його викрадення

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що подасть заяву в генеральну прокуратуру України про його викрадення та незаконного видворення з країни нібито за особистим наказом колишнього українського лідера Петра Порошенка.

Раніше Верховний суд України закрив провадження у справі про позбавлення українського громадянства екс-президента Грузії, колишнього губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі.

“Сьогодні я вношу в генеральну прокуратуру мою скаргу з приводу мого викрадення і незаконної висилки з України, здійсненої за особистим наказом Порошенко членами його охорони та приватними охоронцями, переодягненими в прикордонників. Тільки цього достатньо для багаторічного вироку “, – написав Саакашвілі на своїй сторінці в Facebook.

Саакашвілі покинув Грузію в 2013 році, де проти нього порушили ряд кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений на тюремні терміни. Навесні 2015 року Саакашвілі прийшов в українську політику, коли Порошенко призначив його губернатором Одеської області, перед цим надавши громадянство. Однак уже в листопаді 2016 року Порошенко звільнив Саакашвілі, заявивши, що він не тільки не виконав обіцянки щодо розвитку регіону, а й значно погіршив економічні показники області.

В кінці липня 2017 року Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства. Пізніше Саакашвілі подав скаргу на це рішення до українського суду, вона до цих пір не розглянута.

Влада України в лютому 2018 року вислали Саакашвілі в Польщу, з території якої він восени 2017 року незаконно потрапив в Україну, прорвавши кордони прикордонників та правоохоронців. Новий президент України Володимир Зеленський 28 травня своїм указом повернув Саакашвілі українське громадянство. Політик на наступний день повернувся в Україну.

Фото РИА Новости.

Поділитись