Рябошапка заявив про готовність очолити ГПУ

Рябошапка заявив про готовність очолити ГПУ

Заступник голови офісу президента України Руслан Рябошапка заявив, що готовий очолити Генеральну прокуратуру країни, а також реформувати це відомство, скасувавши військову прокуратуру.

Він розповів про свої плани в інтерв’ю українському “24 каналу”. Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що Руслан Рябошапка розглядається в якості одного з кандидатів на посаду глави цього відомства.

“Я не відчуваю ніякого дискомфорту в тому, що мені доведеться робити на посаді генерального прокурора, якщо цей факт буде. Тобто, я не можу говорити, що ця робота для мене некомфортна або буде доставляти дискомфорт з тим, що я нібито буду відчувати себе не на своєму місці”, – заявив він.

Заступник глави президентського офісу наголосив на необхідності реформування відомства, зокрема, ліквідацію військової прокуратури і військової юстиції в цілому. “Військова прокуратура буде однією з систем, яка підлягатиме змінам. Моя позиція в тому, що я не бачу необхідності в існуванні військової прокуратури”, – сказав Рябошапка. Він вважає, що ГПУ має захищати людей і бізнес, а не “кришувати злочинність”. “Ми хотіли б, щоб в цю професію зайшло побільше людей, які не мають прокурорського досвіду”, – додав він.

Поділитись