Розслідування відносно Байдена в Україні вплине на президентську гонку в США

Розслідування відносно Байдена в Україні вплине на президентську гонку в США

Кримінальну справу, відкриту в Україні стосовно колишнього віце-президента США Джозефа Байдена, стане однією з важливих тем під час американської передвиборчої гонки.

Таку точку зору озвучив в ефірі телеканалу Fox News господар Білого дому Дональд Трамп. Йому було поставлено питання про те, чи вплине, на його думку, вказане розслідування на передвиборну боротьбу в США.

“Це буде важливою темою під час кампанії. Я буду постійно згадувати про це, оскільки я не знаю, як вони можуть виплутатися”, – сказав американський лідер. Говорячи про Байдена і його прихильників, Трамп зазначив: “Я не уявляю, як вони зможуть відповісти на питання про це”.

Агентство “Українські новини” повідомило в кінці лютого, що Державне бюро розслідувань України відкрило кримінальну справу за заявою колишнього генерального прокурора країни Віктора Шокіна про нібито втручання в його роботу з боку Байдена. У 2014 році син Байдена Хантер увійшов до правління компанії Burisma. Байден в 2016 році, будучи віце-президентом США, виступав із закликом звільнити Шокіна, який починав розслідування діяльності цієї компанії.

Трампа раніше звинувачували в тому, що він домагався від президента України Володимира Зеленського початку розслідування щодо Байдена в обмін на надання допомоги Києву. Ці звинувачення стали підставою для спроби імпічменту Трампа в Конгресі США демократами. Однак американський лідер був у підсумку виправданий.

Поділитись