Розкрито подробиці кримінальних справ відпущених в Росію в’язнів

Розкрито подробиці кримінальних справ відпущених в Росію в’язнів

Колишній головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розкрив подробиці справ 13 засуджених, які були передані Росії в рамках обміну ув’язненими.

Про це він написав у своєму Facebook. Він уточнив, що звинувачення цим особам було пред’явлено саме військовою прокуратурою. Решту 22 осіб «вели» цивільні прокуратури.

Олексій Седиков, Денис Сидоров і Віктор Агєєв були засуджені за участь в бойових діях на стороні самопроголошених республік Донбасу. Військовослужбовці ЗСУ Олександр Баранов та Максим Одинцов, а також Олег Хоменко звинувачувалися в дезертирстві і державній зраді а також незаконному придбанні російського громадянства і службі у військах РФ.

Юлію Просолову засудили за тероризм – її визнали винною в скоєнні «теракту», тобто вбивства в Маріуполі за завданням ДНР начальника головного відділу контррозвідки Управління СБУ в Донецькій області Олександра Хараберюша.

Станіслав Єжов, Андрій Васьковський, Юрій Ломако, Сергій Лазарєв, Дмитро Кореновський і Віктор Федоров були засуджені до різних термінів за шпигунство на користь Росії і ДНР.

Обмін в’язнями між РФ і Україною відбувся раніше 7 вересня за формулою «35 на 35».

Фото РИА Новости.

Поділитись