Розкрито антиросійський план європейських держав в Чорному морі

Розкрито антиросійський план європейських держав в Чорному морі

США і Великобританія з допомогою військово-морських баз в Україні мають намір зруйнувати російську систему стримування противника.

Раніше президент України Володимир Зеленський, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням, заявив, що буде побудовано дві військово-морські бази для захисту чорноморського регіону. Також український лідер представив план по «поверненню» Криму.

Бази на території України необхідні західним країнам, щоб створити пролом в обороні Росії і зруйнувати систему A2 / AD, стримуючу сили противника шляхом створення підвищеної небезпеки для них.

Також, за даними ЗМІ, бази в Україні дозволять обійти конвенцію Монтре, яка встановлює різний режим проходу військових кораблів чорноморських і нечорноморських держав.

«Втім, питання боєготовності завжди обговорюється в РФ. Відповідь на дії Великобританії і США не змусить себе довго чекати», – підкреслюється в статті.

Раніше віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко заявив про готовність України виробити спільний з НАТО план по «стримуванню» Росії в Чорноморському регіоні.

Поділитись