Росіянам можуть заборонити використовувати електронну пошту

Росіянам можуть заборонити використовувати електронну пошту

Використання електронної пошти без ідентифікації може бути заборонено.

Відповідний законопроект був внесений до Держдуми сьогодні. Документ був підготовлений сенаторами Андрієм Клішасом, Олександром Башкіним, Людмилою Боковою і Олександром Карліним і передбачає внесення змін до закону «Про інформацію».

У пояснювальній записці до нього сенатори заявили про те, що в 2019 році поширення неправдивих загроз про теракти шляхом відправки листів на електронні адреси органів влади та об’єктів соціальної або транспортної інфраструктури стало масовим. У той же час пошук зловмисників утруднений тим, що поштові сервіси дозволяють їм приховувати свої персональні дані.

Тому законодавці пропонують зобов’язати власників таких сервісів забезпечувати передачу листів лише тих користувачів, які пройдуть ідентифікацію з використанням абонентського номера.

“Ухвалення законопроекту дозволить суттєво знизити число помилкових терористичних повідомлень, створить правові умови для залучення зловмисників до відповідальності, скоротить економічні збитки від таких повідомлень”, – переконані автори ідеї.

Поділитись