Росія звинуватила конгресменів США у втручанні в справи релігії в Криму і Україні

Росія звинуватила конгресменів США у втручанні в справи релігії в Криму і Україні

Члени американського конгресу намагаються втрутитися в релігійні справи в Криму і на Україні в своїх геополітичних цілях, вважають в російському посольстві в США.

Про це повідомляється на сторінці дипмісії в Twitter.

«Американські законодавці продовжують своє цинічне вторгнення в релігійні справи в Криму і на Україні. Відданість свободі совісті використовується як політичне гасло <…> Неприпустимо використовувати почуття і переконання мільйонів людей в геополітичних цілях », – зазначено в заяві.

У публікації наводиться посилання на законопроект, внесений представниками обох американських партій в конгрес. У документі стверджується, що Росія порушує свободу віросповідання в Україні, при цьому конгресмени відносять до українських територій в тому числі Крим.

Автори законопроекту вважають, що адміністрація США повинна розглянути питання про включення Росії в список держав, які, на думку Вашингтона, є порушниками свободи віросповідання.

Раніше політкоординатор місії США при ООН Родні Хантер заявив, що в країні ніколи не визнають Крим російською територією.

Поділитись