Росія знайшла три помилки в справі MH17

Росія знайшла три помилки в справі MH17

Глава Першого європейського департаменту МЗС РФ Олексій Парамонов заявив, що в Об’єднаної слідчій групі (JIT), що займалася справою рейсу MH17, зробили кілька помилок.

В першу чергу, за словами дипломата, передані Росією дані в JIT ігнорували та оголошували сфальсифікованими. Другий привід для критики – в JIT «без будь-яких питань» долучали до справи дані з сумнівних джерел. Парамонов назвав одним з таких джерел Україну, зазначивши що вона – очевидно зацікавлена ​​сторона. По-третє, за словами Парамонова, в групі не розслідували роль України в те, що трапилося.

«Не було проведено справжнє розслідування ролі України в катастрофі рейсу МН17- в зв’язку з незакриттям українською владою повітряного простору для польотів цивільних літаків над зоною збройного конфлікту», – зазначив він.

Boeing 777 (рейс MH17), що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, впав в Донбасі 17 липня 2014 року. Всі 283 пасажири і 15 членів екіпажу загинули. Серед них були громадяни Нідерландів, США, Малайзії, Австралії та інших країн.

У травні 2018 го в JIT заявили, що авіалайнер був збитий «буком», який в Донбас привезли з 53-ї зенітної ракетної бригади під Курськом. Нідерланди і Австралія офіційно поклали відповідальність за те, що трапилося на Росію.

Влітку 2019 року Нідерланди пред’явили звинувачення у справі трьом росіянам – Ігорю Гіркіну (Стрєлкову), Сергію Дубинському, Олегу Пулатову – і громадянину України Леоніду Харченку.

Поділитись