Росія знайшла альтернативну валюту для торгівлі

Росія знайшла альтернативну валюту для торгівлі

Індія і Росія обговорюють варіант використання юаня як базисної валюти упорядкування розрахунків із торгівлі.

Про це повідомляє Mint. Як зазначили джерела, сторони розглядають варіант використання системи плаваючого валютного курсу.

“За точку відліку можна взяти третю валюту, можливо, юань”, – повідомило джерело Mint. Як йдеться у публікації, подібна домовленість не вимагатиме прив’язки точного курсу до будь-якої валюти.

Зазначається, що механізм торгівлі місцевою валютою є ключовим фактором, який слід враховувати при спробі відновлення торгівлі Нью-Делі з Москвою, оскільки Росія є одним з найбільших постачальників для Індії. РФ експортує туди продукцію у сфері оборони та ядерної енергетики, а закуповує фармацевтичні, сільськогосподарські та інші товари. Крім того, Індія – третій за величиною у світі імпортер нафти і може домовитися про постачання палива з Росії за пільговими тарифами.

«Ми працюємо над валютною угодою, щоб полегшити торгівлю, тим більше, що ми також плануємо збільшити покупку нафти в Росії», — наводить видання слова чиновника, який побажав залишитися анонімним.

Джерела газети вказали, що платежі індійським експортерам на суму близько $500 млн за вже відвантажені в Росію товари не можуть пройти через нові західні санкції.

Поділитись