Росія збирається посилити оборону Криму сучасними танками

Росія збирається посилити оборону Криму сучасними танками

Танкова 126-я бригада берегової оборони (оБрБО) в Криму отримав на озброєння новітні машини Т-72Б3М.

Про це в середу, 7 липня, повідомили джерела «Известий» в Міноборони РФ.

Модель Т-72Б3М є одним з найсучасніших російських танків. Його арсенал дозволяє вражати як надводні, так і повітряні цілі. За допомогою керованих ракет бойові машини можуть також збивати вертольоти супротивника з десантом, а автоматизована система управління дає танку можливість знищувати десантні катери і навіть невеликі кораблі супротивника, розповіли у військовому відомстві.

Як пояснив «Известиям» екс-заступник міністра закордонних справ Сергій Орджонікідзе, південно-західний напрямок в даний час потребує зміцнення обороноздатності.

«В останні роки саме тут країни НАТО активно створюють напругу як в політичному, так і у військовому плані», – заявив він.

Як приклад чиновник навів масштабні навчання Sea Breeze і наближення до російського кордону військових формувань та інфраструктури країн альянсу.

«Це серйозна військова загроза, і нам треба дбати про охорону наших рубежів, про захист територіальної цілісності країни. У цих умовах особливого значення набуває угруповання сил в Криму », – підкреслив Орджонікідзе.

Поділитись