Росія зажадала екстрену зустріч в ООН

Росія зажадала екстрену зустріч в ООН

Росія запросила проведення екстреної наради комітету Генасамблеї ООН по відносинам з країною перебування через невидачу візи США керівнику російської делегації Костянтина Воронцову.


За словами постійного представника Росії при всесвітній організації Василя Небензі, термінове засідання комітету Генасамблеї по відносинам з країною перебування відбудеться на початку наступного тижня.

«Ми попросимо прийти туди генерального секретаря ООН і доповісти нам, що відбувається з питанням про врегулювання обурливою ситуації з невидачею віз офіційним делегатам, а тим більше главам делегацій в ході сесій в Організації Об’єднаних Націй», – пояснив він.

Комісія ООН з роззброєння на 10 днів відклала початок щорічної сесії через невидачу американської візи голові російської делегації, начальнику відділу МЗС РФ з питань багатостороннього роззброєння Костянтину Воронцову.

Раніше США відмовилися видати візи 18 російським дипломатам для участі в роботі Генеральної асамблеї ООН. При цьому в Держдепі підкреслили, що США серйозно ставляться до міжнародних зобов’язань і «оцінюють кожну заявку на видачу в’їзної візи на індивідуальній основі».

Поділитись