Росія заявила про тиск у справі MH17

Росія заявила про тиск у справі MH17

За словами представника МЗС РФ Марії Захарової, влада Нідерландів намагається чинити тиск на окружний суд Гааги і сформувати потрібну громадську думку перед початком процесу у справі про катастрофу малайзійського Boeing на Донбасі.


Літак, що виконував рейс МН17, був збитий над Донбасом в 2014 році. Майже 300 осіб, які перебували на борту, загинули. Офіційне розслідування події вела Спільна слідча група, в яку входять представники Бельгії, України, Малайзії, Австралії та Нідерландів. Суд у справі призначено на 9 березня.

“Я хотіла б прокоментувати дії влади Нідерландів, які явно свідчать про тиск на окружний суд Гааги напередодні судового процесу у справі MH17. Ми бачимо, як в Нідерландах набирає все нових обертів інформаційна кампанія в міру наближення до наміченого на 9 березня початку судового процесу”, – заявила сьогодні на брифінгу Марія Захарова.

За словами представника МЗС Росії, прокуратура Нідерландів, яка очолює слідчу групу, намагається вплинути на громадську думку, щоб тим самим «убезпечити свої так звані успіхи», досягнуті за шість років роботи.

«Це, звичайно, далеко від тих високих норм, на які посилалися наші західні партнери», – підкреслила Захарова.

Нагадаємо, що влітку 2019 року Нідерланди пред’явили звинувачення у справі про катастрофу рейсу MH17 трьом росіянам – Ігорю Гиркину (Стрєлкову), Сергію Дубинському, Олегу Пулатову – і громадянину України Леоніду Харченку.

Поділитись