Росія завдала авіаударів по населених пунктах в Сирії

Росія завдала авіаударів по населених пунктах в Сирії

Повітряно-космічні сили Росії завдали ударів по 18 населеним пунктам в Ідлібской зоні деескалації в Сирії.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомляє турецьке агентство «Анадолу». Відзначається, що мова йде про населені пункти Кефренбіл, Кен-Сафра, Іхсем, Суфухун, Хазарін, Кафер-Нюббюл, Кафер-Увейд, Інніб, Бсенкул, Джузеф, Хас, Бара, Мархурме, Дейр-Сюнбюл, Бінін на півдні провінції Ідліб, а також по Дарет-Іззе, Кафр-Нуранк і Джині на заході Алеппо. Офіційного підтвердження цієї інформації з російської сторони немає.

Раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Туреччина досі не виконала умови угоди по Сирії, укладеного більше року тому в Сочі.

Похолодання у відносинах між Росією і Туреччиною в Сирії сталося на початку року, коли сирійська армія за підтримки російських збройних сил атакувала загони опозиції в Ідлібі. Туреччина сприйняла такі дії як ворожі, оскільки побоюється, що вони обернуться припливом біженців на її територію. У відповідь турецька армія напередодні лютого провела наступ, але була зупинена сирійськими військами.

Пізніше президент Туреччини Реджеп Ердоган також звинуватив Росію в невиконанні сочинських домовленостей. Це сталося після телефонної розмови з російським колегою Володимиром Путіним.

Поділитись