Росія застосувала гіперзвукову зброю в Арктиці

Росія застосувала гіперзвукову зброю в Арктиці

Росія вперше випробувала гіперзвукову ракету «Кинджал» в Арктиці. Вона вразила навчальну ціль на полігоні поблизу Воркути. Про успішні випробування повідомляє ТАСС з посиланням на два джерела в оборонно-промисловому комплексі.

«Випробування пройшли в середині листопада. Пуск ракети був виконаний по наземній цілі, що знаходилася на полігоні Пембой, з літака-носія МіГ-31к, що злетів з аеродрому Оленєгорськ», – сказало джерело. Ще один експерт підтвердив, що випробування «Кинджал» завершилися успішно і зазначив, що швидкість ракети досягла 10 Маха.

«Кинджал» – російський гіперзвукової авіаційний ракетний комплекс. За даними ЗМІ, є авіаційним варіантом комплексу «Іскандер». Вперше про цю зброю повідомив Володимир Путін в торішньому посланні Федеральним зборам.

Функції бойової платформи «Кинджал» виконує надзвуковий винищувач-перехоплювач МіГ-31к. Він є своєрідною першою сходинкою ракети і запускає її на висоті від 12 кілометрів. Ракета летить зі швидкістю, що перевищує звук в 10 разів. При цьому вона маневрує по всій траєкторії польоту. Це дозволяє подолати системи ПРО.

Поділитись