Росія запропонувала альтернативу українським літакам Ан-178

Росія запропонувала альтернативу українським літакам Ан-178

Росія готова запропонувати Перу цілий ряд військово-транспортних літаків замість українських Ан-178, повідомило ЗМІ в п’ятницю джерело в сфері військово-технічного співробітництва.


Він розповів, що МВС Перу призупинило дію контракту на закупівлю українських літаків Ан-178 для національної поліції.

“Росія готова запропонувати Перу весь спектр військово-транспортної авіації замість українських Ан-178. Це можуть бути як оновлені версії важкого Іл-76, так і новітнього середнього Іл-112, є і інші варіанти”, – сказало джерело.

Контракт на поставку Перу першого літака був укладений з Україною в 2019 році з поставкою в 2021 році.

“Однак на сьогодні літак готовий лише на 40%, і питання його комплектації дуже проблематичне, так як для нього немає російських комплектуючих”, – відзначило джерело.

Співрозмовник підкреслив, що фактично представник української компанії в 2019 році навмисно дезінформував перуанське керівництво, повідомивши, що проблем з російськими комплектуючими не буде.

“Українська сторона тоді заявила про готовність побудувати літак без використання російських елементів за рахунок більш широкої кооперації з європейськими та американськими партнерами. Однак, очевидно, тут виникли проблеми”, – сказало джерело.

Раніше в Перу проаналізували реалізацію контракту з Україною на закупівлю Ан-178 для національної поліції і розглянули доцільність придбання даного літака для сухопутних військ і ВПС. В результаті було вирішено призупинити контракт, так як його реалізація виконавцем була визнана малоймовірною.

Українські літаки Ан-178 повинні були замінити літаки Ан-32. У зв’язку з цим перуанська влада розглядають питання придбання літака в інших країнах, в тому числі в Росії.

Поділитись