Росія залишила в силі пропозицію Україні щодо моряків

Росія залишила в силі пропозицію Україні щодо моряків

Офіційний представник російського МЗС Марія Захарова заявила, що російська сторона все ще пропонує Україні спосіб зі звільнення моряків, затриманих в Керченській протоці.


Захарова розповіла, що українська сторона все ще може скористатися нормами російського законодавства і повернути заарештованих моряків на батьківщину. Однак, за її словами, поки Україна відкидає цю ідею, заявивши, що такі пропозиції не цікавлять Київ.

Також представник МЗС підкреслила, що українська сторона відмовляється, але і не пропонує нічого. За її словами, український лідер Володимир Зеленський заявляв про те, що з ним ніхто не радився під час відмови від ідей Москви.

Вона також назвала “божевіллям” арешт головного редактора “РИА Новости” Україна Кирила Вишинського, затриманого за підозрою в державній зраді. За її словами, не можна тримати людину за ґратами, не маючи ніяких вагомих доказів його провини.

На її думку, українці розуміють, що журналіст не винен, проте гра націоналістів і політиканів заради кар’єри все ще триває.

Раніше повідомлялося, що на Україні назвали терміни звільнення Вишинського, якого було взято під варту в Києві 15 травня 2018 року. Він підозрюється в підтримці самопроголошених республік Донбасу і державній зраді.

Фото Gettyimages.

Поділитись