Росія зайняла друге місце за викидами в атмосферу діоксиду сірки

Росія зайняла друге місце за викидами в атмосферу діоксиду сірки

Greenpeace склав рейтинг країн за викидами діоксиду сірки.

Росія зайняла друге місце за викидами в атмосферу шкідливого для здоров’я людини діоксиду сірки (SO2) в 2018 році, поступившись лише Індії, на третьому рядку Китай, йдеться в доповіді Greenpeace. Індія викинула за рік в атмосферу 4586 кілотонн двоокису сірки, це понад 15% від загальної кількості на планеті. Внесок Росії – 3683 кілотонни, Китаю – 2578 кілотонн. Далі йдуть Мексика, Іран і Саудівська Аравія і ПАР, також перевищили позначку в 1000 кілотонн.

Відповідно до наведеного в доповіді Greenpeace графіком, Китай і Росія демонструють зниження викидів діоксиду за останні 10 років, а Індія – 65-відсоткове зростання. “Найгарячішою” точкою викидів SO2 став Норильськ з показником 1898 кілотонн на рік, що в 4,5 рази більше, ніж всі США. Далі слідує південноафриканське місто Кріель (714), де працює вугільна електростанція, замикає трійку регіон Загрос в Ірані (614).

Як уточнює Greenpeace, вміст SO2 в повітрі є одним з ключових показників чистоти повітря. Викиди оксиду сірки супроводжують спалювання вугілля і нафти в процесі промислового виробництва. Вплив на здоров’я людини оксиду сірки може бути виражено як у прямому впливі цього токсичного газу на організм, так і через взаємодію SO2 з найдрібнішими частинками пилу.

Фото РИА Новости.

Поділитись