Росія втрутилася в конфлікт в Киргизстані

Росія втрутилася в конфлікт в Киргизстані

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв в Бішкеку провів зустріч з президентом Киргизії Сооронбаєм Жеенбековим.

Переговори відбулися на тлі стався напередодні арешту екс-президента країни Алмазбека Атамбаєва, який вступив у відкрите протистояння з нинішнім лідером. Медведєв дав зрозуміти, що Москва не втручається в конфлікт, але не може «ставитися до цих подій байдуже». Заарештувавши Атамбаєва, Жеенбеков домігся тактичної перемоги, але протистояння кланів продовжиться, вважають експерти.

Медведєв прибув до Бішкека для участі в Євразійському міжурядовому раді, він також провів зустріч з президентом Киргизії Сооронбай Жеенбекова і передав йому привіт від Володимира Путіна.

«У нас дійсно дуже хороші просунуті відносини. Ми радимося з найрізноманітніших питань. У міру можливості ми дійсно намагаємося надавати допомогу і підтримку нашому другові і партнеру – Республіці Киргизстан. Так буде і далі, не сумнівайтеся в цьому», – цитують Медведєва РІА Новини.

Напередодні зустрічі Медведєв також зробив заяву, що стосується ситуації в Киргизії, зазначивши, що країна «вичерпала ліміт на революції в XXI столітті». Він висловив надію, що всі процедури відбуватимуться відповідно до «чіткого дотримання місцевого законодавства».

Фото sputnik.by.

Поділитись