Росія вирізає транзитні труби на кордоні з Україною

Росія вирізає транзитні труби на кордоні з Україною

“Газпром” приступив до демонтажу труб на російській території біля кордону з Україною.

Ймовірно, це пов’язано з тим, що між Києвом і Москвою зараз немає контракту на поставки російського газу. Про це заявив глава Оператора ДМСУ Сергій Макогон.

“Фактично вони хочуть знищити навіть теоретичну можливість транзиту газу через Україну в майбутньому”, – припустив український чиновник в інтерв’ю виданню OilPoint. За його словами, такий крок російського монополіста представляються проблемою, але вплинути на нього Київ не може.

Пан Макогон зауважив, що якщо “Газпрому” вдасться добудувати “Північний потік – 2” і новий газопровід повноцінно запрацює, то українська ГТС залишиться зовсім без транзиту. Тоді газотранспортна система Укрраїни буде використовуватися для внутрішніх поставок, імпорту та видобутку.

Представник Києва журиться тим фактом, що Москва могла б, але не хоче торгувати російською сировиною для покупців з Європи на кордоні з Україною. РФ категорично проти подібного бізнесу. Макогон констатував: з обрізанням труби рядок “транзит” зникне з документів за доходами держави.

Раніше з’явилася інформація про те, що до логістичного німецькому порту Мукран йдуть два “газпромівських” судна “Іван Сидоренко” і “Остап Шеремета”. Передбачається, що ці кораблі будуть допомагати “Академіку Черському” укладати залишилися 160 км труб “Північного потоку – 2” по дну Балтійського моря.

Поділитись