Росія відправила до Французької Гвіани дві ракети “Союз”

Росія відправила до Французької Гвіани дві ракети “Союз”

Дві російські ракети-носії “Союз-СТ” відправлені до Французької Гвіани для пусків з космодрому Куру, повідомив “Роскосмос”.


“П’ятнадцятого вересня через ракетно-космічний центр “Прогрес” в місто Санкт-Петербург пішов складу з блоками двох ракет-носіїв Союз-СТ етапів А і Б для подальшого транспортування в Гвіанський космічний центр”, – йдеться на сайті держкорпорації.

У вересні генеральний директор “Роскосмосу” Дмитро Рогозін заявив, що два пуски ракет “Союз” передбачено здійснити з космодрому Куру у Французькій Гвіані до кінця цього року.

До цього джерело в ракетно-космічній галузі повідомляв, що 23 листопада з Куру на “Союзі” полетять два європейських навігаційних супутники Galileo, а 29 грудня – 34 британських супутника зв’язку OneWeb, однак цей запуск можуть відкласти на січень 2022 року.

З жовтня 2011 року з космодрому Куру виконані 25 пусків російських ракет “Союз-СТ”. Один з пусків в серпні 2014 року завершився виведенням європейських навігаційних супутників Galileo на нерозрахункову орбіту через аварію розгінного блоку “Фрегат”.

Поділитись