Росія відповіла на нові резолюції конгресменів США

Росія відповіла на нові резолюції конгресменів США

Посольство Росії в США прокоментувало антиросійські резолюції американських конгресменів.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сторінці дипмісії в Facebook.

Посольство закликало законодавців Сполучених Штатів зайнятися вирішенням проблем всередині своєї країни. До посту прикріплено фото, на якому зображені містяться в американських в’язницях росіяни: Віктор Бут, Костянтин Ярошенко і Роман Селезньов.

«Місцеві законодавці вкотре перейнялися нібито поганими умовами утримання кількох американських ув’язнених в російських в’язницях. Це відбувається на тлі того, що десятки тисяч громадян США щодня стикаються тут з негуманним поводженням і позбавлені доступу до адекватної медичної допомоги. Саме в такому становищі опинилися і наші співвітчизники. Може бути, парламентаріям пора зайнятися вирішенням проблем всередині своєї власної країни?» – йдеться в повідомленні.

3 липня стало відомо, що Міноборони США заборонило фінансувати в’язницю Гуантанамо зі свого бюджету після 30 вересня 2022 року. 19 липня американські власті ухвалили рішення про репатріацію в Марокко 56-річного ув’язненого Гуантанамо Абдула Латіфа Насіра. У Вашингтоні визнали, що він більше не є небезпечним національним інтересам США. Прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі підтвердила журналістам, що адміністрація Джо Байдена має намір домогтися повного закриття в’язниці.

Поділитись