Росія відновила розслідування інциденту в Керченській протоці

Росія відновила розслідування інциденту в Керченській протоці

Федеральна служба безпеки Росії відновила розслідування кримінальної справи, що стосується інциденту в Керченській протоці за участю кораблів ВМС України.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов, який представляє інтереси українських моряків. За його словами, слідчі дії поновилися в зв’язку з поверненням кораблів українській стороні. «Ознайомлення захистом з матеріалами справи призупинено», – сказав юрист і додав, що нові дані будуть включені в додатковий том справи.

Раніше Полозов заявляв, що ФСБ так і не повернула багато особистих речей моряків, вилучені рік тому після затримання кораблів у Керченській протоці. Крім цього, адвокат розповів, що слідчі демонтували все обладнання і озброєння, забрали документи, комп’ютери та телефони.

Два катери ВМС України «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» були повернуті Києву 18 листопада. Після цього українська сторона звинуватила Росію в тому, що кораблі знаходяться в жахливому стані, з них пропали навіть дрібні предмети інтер’єру на кшталт плафонів і унітази.

Фото РИА Новости.

Поділитись