Росія відмовилася від військових навчань поблизу кордонів НАТО

Росія відмовилася від військових навчань поблизу кордонів НАТО

Росія в ініціативному порядку відмовилася від проведення військових навчань поблизу кордонів країн НАТО, заявив заступник міністра оборони Росії, генерал-полковник Олександр Фомін.

“Наша бойова авіація літає над Балтикою з включеними транспондерами (літакові радіолокаційні відповідачі, що передають сигнал про свій політ наземним службам). Ми виявляємо безмежну відкритість при проведенні військових заходів”, – додав заступник міністра.

Разом з тим, за його словами, Північноатлантичний альянс не готовий робити реальні кроки щодо зниження напруженості в Європі і враховувати російські інтереси.

“На цьому тлі про який-небудь істотний прогрес в зниженні напруженості говорити складно”, – констатував генерал.

Росія в останні роки заявляє про безпрецедентну активність НАТО у своїх західних кордонів. НАТО розширює ініціативи і називає це “стримуванням російської агресії”. Москва не раз висловлювала стурбованість нарощуванням сил альянсу в Європі.

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков раніше підкреслював, що Росія ні для кого не становить загрози, проте не залишить без уваги дії, потенційно небезпечні для її інтересів.

Поділитись