Росія, Україна і Єврокомісія обговорили обсяги поставок газу

Росія, Україна і Єврокомісія обговорили обсяги поставок газу

РФ, Україна і Єврокомісія в ході тристоронніх консультацій в Брюсселі обговорили, в тому числі, можливі обсяги поставок газу і судові спори “Нафтогазу” і “Газпрому”.

Про це повідомив журналістам міністр енергетики РФ Олександр Новак. “Закінчилися міжміністерські консультації за участю Єврокомісії. Обговорювалися питання, що стосується транзиту газу з 1 січня 2020 року і обсягів поставок газу в Україну”, – сказав Новак.

Він також пояснив, що в рамках консультацій обговорювалося багато інших питань. “Ми обговорили дуже багато питань, причому конкретних питань, що стосуються в першу чергу поставок газу в Україну. Ми вважаємо, що це дуже важливе питання для того, щоб говорити про транзит газу і про ті обсяги, які ми можемо постачати з 1 січня 2020 року “, – сказав Новак.

“Ми також обговорили питання, що стосується врегулювання взаємовідносин зі стокгольмським арбітражем, і тих рішень, які були прийняті стокгольмським судом для того, щоб до 1 січня 2020 року – ми ще раз позначили позицію, – необхідно врегулювати за нульового варіанту і врегулювати в рамках мирової угоди , оскільки судові розгляди, апеляційні розгляду йтимуть ще дуже довгий час”, – пояснив глава Міненерго РФ.

Поділитись