Росія розмістить нові військові об’єкти на Курильських островах

Росія розмістить нові військові об’єкти на Курильських островах

Японські читачі оцінили публікацію видання Yahoo News Japan про плани російського міністерства оборони розмістити 51 військовий об’єкт на Курильських островах.

У матеріалі порталу йдеться, що 25 об’єктів вже введені в експлуатацію, серед них є кілька гуртожитків. Всі побудовані і заплановані будівлі сейсмостійкі, тому повинні витримати землетруси магнітудою до дев’яти балів.

Один з читачів видання висловив думку про те, що будівництво нових російських об’єктів є наслідком «м’якотілої політики Абе». Він висловив сумніви в тому, що влада Японії насправді хочуть повернути собі «північні території». Користувач закликав уряд своєї держави «вимагати» у російської сторони все острова Курильської гряди і південну частину Сахаліну. Його підтримав інший читач видання, який зазначив, що уряд Японії все рідше говорить про дану проблему.

Користувач Yas в свою чергу закликав посилити оборону на острові Хоккайдо.

– З Росією краще не жартувати. Ми намагаємося вибудувати з ними дружні стосунки, але нічого не виходить. Якщо ми не прокинемося від свого пацифізму, то Японія пропаде, – написав він.

Ще один коментатор закликав жителів Японії забути про Курилах – він вважає, що до країни вони ніколи не повернутися. Також користувач закликав “забути” про газопровід з Росії на острів Хоккайдо і зайнятися його обороною.

Нагадаємо, що Росія і Японія вже кілька десятиліть намагаються укласти мирний договір за підсумками Другої світової війни. Головною перешкодою залишається питання про приналежність південних Курильських островів, які увійшли до складу СРСР. Японія оспорює належність Ітурупу, Кунашир, Шикотану і групи незаселених островів – так званих «північних територій». Позиція російського боку полягає в тому, що Курили увійшли до складу Радянського Союзу за підсумками війни, і російський суверенітет не підлягає сумніву.

Поділитись