Росія розгортає табір миротворців в Карабасі

Росія розгортає табір миротворців в Карабасі

Росія починає розгортати миротворчий контингент в зоні нагірно-карабаського конфлікту паралельно з виведенням ВС Вірменії, повідомили в російському військовому відомстві.


Відповідно до заяви президента Азербайджанської Республіки, прем’єр-міністра Республіки Вірменія та президента Російської Федерації з 06:00 мск 10 листопада 2020 року Російська Федерація приступає до розгортання миротворчого контингенту в зоні нагірно-карабаського конфлікту паралельно з виведенням вірменських збройних сил, – цитують повідомлення ЗМІ.

Раніше Росія відправила в Нагірний Карабах 1960 миротворців і 470 одиниць техніки. У ніч на 10 листопада лідери Росії, Азербайджану і Вірменії Володимир Путін, Ільхам Алієв і Нікол Пашинян прийняли спільну заяву про умови припинення конфлікту в Нагірному Карабасі.

За умовами угоди, армії Вірменії та Азербайджану залишаться на зайнятих місцях, почнеться процес обміну військовополоненими і тілами загиблих. Як пізніше уточнив Ільхам Алієв, миротворчу місію в Карабасі Росія проводитиме спільно з Туреччиною.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян пояснив підписання з Азербайджаном і за посередництва Росії угоди про закінчення війни в Нагірному Карабасі тим, що у нього не було іншого виходу.

Поділитись