Росія проведе масштабну перевірку боєготовності військ в Криму

Росія проведе масштабну перевірку боєготовності військ в Криму

Міністерство оборони Росії оголосило про проведення 22 квітня на полігоні Опук в Криму основного етапу навчань військ Південного військового округу і ВДВ.


Раніше, згідно з міжнародним повідомленням для пілотів (NOTAM), Росія оголосила з 20 по 24 квітня повітряний простір над південною частиною Криму, територіальними водами, які прилягають до Південного берега півострова, і частиною міжнародних вод Чорного моря тимчасово небезпечним для польотів повітряних суден до висоти 19 тисяч метрів.

За даними Міноборони Росії, 22 квітня на полігоні Опук в Криму пройде основний етап навчань військ Південного військового округу і ВДВ в рамках раптової перевірки боєготовності.

«У практичних діях військ візьмуть участь підрозділи загальновійськового об’єднання, об’єднання ВПС і ППО, бойові кораблі та судна, військові частини берегових військ Чорноморського флоту, частина сил Каспійської флотилії Південного військового округу, а також підрозділи аеромобільних військ», – пояснили у відомстві.

Полігон знаходиться на видаленні 60 км від Феодосії і 40 км від Керчі. Війська, задіяні в навчаннях, вже перекинуті в район їх проведення: «Проведена навантаження підрозділів морської піхоти на великі десантні кораблі і десантні катери. Сили і засоби берегових військ, протиповітряної оборони і ракетних протикорабельних комплексів розгорнуті в призначених районах».

Поділитись