Росія почала постачати пшеницю до Саудівської Аравії

Росія почала постачати пшеницю до Саудівської Аравії

“Росія відправила першу партію пшениці обсягом понад 60 тис. тонн в Саудівську Аравію. Попередньо партія була досліджена підвідомчими Россільгоспнагляду установою на відповідність вимогам країни-імпортера”, – повідомили “Інтерфаксу” в Россільгоспнагляді.

До цього Саудівська Аравія закуповувала в Росії тільки ячмінь.

Як повідомила радник керівника служби Юлія Мелано, Россільгоспнагляд займався питаннями, пов’язаними з пом’якшенням вимог для російського зерна з боку Саудівської Аравії в останні кілька років. “У рамках цієї роботи були проведені численні переговори, двосторонні візити компетентних відомств, прямували пробні партії російського зерна”, – сказала вона.

Як повідомлялося, одним з основних перешкод експорту пшениці була вимога Саудівської Аравії по повній відсутності в експортованих партіях зерен, пошкоджених клопом-черепашкою (eurygaster integriceps puton).

У квітні 2018 року представники Саудівської Аравії ознайомились в РФ з системою забезпечення якості і безпеки зерна, а також з роботою випробувальних лабораторій, які підтверджують відповідність карантинного фітосанітарного стану, якості і безпеки зернової продукції.

За підсумками візиту сторони домовилися про відправку пробних партій пшениці з різним ступенем пошкодження зерна клопом-черепашкою, щоб провести експеримент – випекти хліб з цього зерна і перевірити збереження російської пшениці в умовах клімату Саудівської Аравії.

Як заявляв пізніше Россільгоспнагляд, якість пробної партії хліба, випеченого з російської пшениці, влаштувало саудівську сторону.

Поділитись