Росія не розраховує на будь-який прогрес у виконанні мінських домовленостей

Росія не розраховує на будь-який прогрес у виконанні мінських домовленостей

Москва не розраховує на будь-який прогрес у виконанні мінських домовленостей при нинішньому президенті України Володимиру Зеленському.

Про це розповів глава МЗС Росії Сергій Лавров у своєму інтерв’ю.

За його словами, про те, що прогресу по мирному врегулюванню не очікується, говорять влада країни, в тому числі Зеленський, віце-прем’єр України з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Як пояснив Лавров, українські політики вважають, що на мінських угодах – зокрема, на звинуваченнях на адресу Москви, яка нібито їх не виконує, – і будується політика Євросоюзу і США щодо продовження антиросійських санкцій.

Глава МЗС підкреслив, що така точка зору мимоволі нав’язується західним країнам, зокрема, Німеччини і Франції, через що прогрес щодо мирного врегулювання на сході України відсутній. За словами міністра, українська сторона також вважає жителів не підконтрольних Києву територій терористами – це також перешкоджає досягненню угод.

Росія, Україна, Франція та Німеччина входять в «нормандську четвірку». Останній саміт в «нормандському форматі» на вищому рівні пройшов в Парижі 9 грудня 2019 року. Його учасники підписали підсумкове комюніке, яке передбачає подальше виконання мінських угод.

Поділитись