Росія не пропускає в Україну фуру з сировиною для пошиття медичних масок

Росія не пропускає в Україну фуру з сировиною для пошиття медичних масок

РФ незаконно заблокувала на кордоні з Україною фуру медичної марлі для пошиття масок, яка слідувала транзитом з Узбекистану.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на заяву власника компанії «Текстиль-Контакт» Олександра Соколовського.

«З такою ситуацією ми ще не стикалися. У 200 км від Києва на російсько-українському кордоні з середи (з 18 березня) стоїть фура медичної марлі, яка транзитом (!!!) через Росію їде до нас з Узбекистану. Але її всупереч усім міжнародним нормам і правилам не пускають в Україну. І кілька наших швейних фабрик, що відклали інші замовлення і розгорнули днями виробництво медичних марлевих пов’язок, залишаться без сировини», – сказав Соколовський.

Він нагадав, що зараз швейне виробництво повністю залежить від імпорту, оскільки великий виробник бавовняних тканин, що належит«Текстиль-Контакту» (в тому числі марлі) – ВО «ТК-Донбас» з 2014 року перебуває «в зоні окупації і не працює».

«Тому той грабіж, який на наших очах відбувається на російсько-українському кордоні, рубає нас і інших виробників медичних масок під корінь. Ми не розуміємо, що говорити по термінах майбутніх поставок замовникам! Адже незрозуміло, як тепер відправляти замовлені і оплачені нові партії марлі з Узбекистану в Україну – з одного боку у них Іран, з іншого – транзит через Росію», – обурюється власник« Текстиль-Контакту».

З посиланням на юристів він додав, що «це чисте свавілля з боку російського уряду». Адже російська митниця виконує його постанову №223 від 2 березня 2020 року про тимчасову заборону на вивезення окремих видів продукції з РФ.

Поділитись