Росія назвала наслідки нових санкцій США

Росія назвала наслідки нових санкцій США

Новий пакет санкцій США не зробить істотного впливу на Росію. Про це заявив голова комітету Держдуми з фінансового ринку Анатолій Аксаков, передає РІА Новини.

Він нагадав, що введення антиросійських обмежувальних заходів було оголошено на початку серпня. Після цього рейтингове агентство Fitch підвищило суверенний рейтинг Росії і ряду державних компаній. Крім того, реакція ринку, офіційних представників Росії і банківської спільноти була спокійною.

“Всі ці заходи істотного впливу на Росію надати не можуть. З урахуванням того, що зовнішні запозичення в принципі нам зараз не потрібні, то це теж говорить про те, що ніякого впливу з точки зору фінансової стійкості або нестачі ресурсів не зробить”, – заявив Аксаков.

За його словами, антиросійські санкції мають більше значення для внутрішньої політики США. Парламентарій зробив висновок, що головний мінус обмежувальних заходів – продовження антиросійських настроїв і погіршення атмосфери.

Новий пакет санкцій США проти Росії вступив в 26 серпня. Обмежувальні заходи включають в себе заборону на надання кредитів уряду Росії і блокування фінансової або технічної допомоги з боку міжнародних інститутів. Причиною для нових санкцій американська сторона назвала те, що Москва не надала гарантій неповторення ситуації з отруєнням Скрипалів.

Фото Fee.org

Поділитись