Росія направила ноту протесту в МЗС Латвії

Росія направила ноту протесту в МЗС Латвії

Посольство Росії в Ризі направило в МЗС Латвії ноту протесту в зв’язку з вандалізмом щодо радянського пам’ятника в Екабпілсі, заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

“24 лютого в Латвії здійснений черговий акт вандалізму щодо радянського пам’ятника визволителям в місті Екабпілс … Наше посольство в Ризі негайно відреагувало на цей варварський акт, направило в МЗС Латвійської Республіки ноту протесту, зажадало від латвійської влади вжити всіх необхідних заходів для розслідування даного злочину, притягнення винних осіб, а також усунення його наслідків відповідно до російсько-латвійської міжурядової угоди”, – сказала Захарова на брифінгу.

Як повідомила раніше голова товариства підтримки ветеранів міста Екабпілс Лідія Амосова, гармата, яка була встановлена ​​на меморіалі радянським солдатам в місті, зникла з постаменту.

З нагоди Дня захисника Вітчизни 23 лютого ветерани покладали квіти до монумента. За словами Амосової, гармата була на місці, але вранці в середу вона зникла. Меморіал радянським війнам в Крустпілському парку Екабпілсу був відкритий в 1976 році. Поруч знаходиться братська могила.

Поділитись